Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Petak 13.06.2014.
06:52

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 36
A
Izbor vladike Porfirija Perića za mitropolita zagrebačko-ljubljanskog za neupućene je bilo veliko iznenađenje ovogodišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Jer, pretpostavljalo se da će iz Šibenika u Zagreb biti premešten episkop dalmatinski Fotije Sladojević, koji je privremeno upravljao Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom posle smrti mitropolita Jovana Pavlovića.
Petak 13.06.2014.08:08
Свако ко шири ђаволије непризнато католичанство у форми екуменизmа........Смртна Казна.
Petak 13.06.2014.08:28
Вековима је Ватикан покушавао да посеје зло семе у СПЦ и у овим "последњим временима" то им је успело ! Пример су ученици Св. Аве Јустина - Амфилохије, Атанасије Ј., Иринеј Б. и Артемије. Само је Артемије остао веран и доследан Православној Вери, остали се љубе са католицима, играју фудбал, мењају литургију, узимају "световне" функције (што је за "рашчињење"), избацују вековне иконостасе и стављају некакве мермерне стубове по узору на њихове пријатеље и финансијере из Ватикана , Игњатије Мидић говори да је душа смртна ...... Али народ није неписмен, у најтежа времена народ је сачувао веру ! А ови епископи већ себе сматрају за папе, мисле да су недодирљиви ... Али Божја Реч је последња ....
Petak 13.06.2014.09:10
U pravu si , samo kad pogledamo Pravoslavne crkve u Crnoj Gori i njihovo ponasanje prema Srbima, netreba nista drugo. Zalosno.
Petak 13.06.2014.14:33
http://www.srbijadanas.net/danas-su-tajno-uz-policijsku-strazu-bez-prisustva-vernog-naroda-iskopane-mosti-ave-justina-celijskog/ http://www.vaseljenska.com/drustvo/ava-justin-celijski-se-javio-u-snu-patrijarhu-irineju-rekao-mu-da-ne-iskopavaju-njegove-mosti/ НЕМА ГРАНИЦЕ ОВАЈ БЕЗОБРАЗЛУК и БАХАТОСТ!!! Још за пун месец, петак 13...Носаће његове мошти ко да је мечка Божана... Сачувај Боже и саклони ако је ово истина!
Petak 13.06.2014.09:15
Било би добро да Државне институције, ако тако нешто још увек постоји у Србији, испитају пословање Манастира Ковиљ, тј. шта се све и колико на пољопривредном добру којим Манастир управља производи и продаје. Не верујем да је у производе црквених радионица уписана и ракија (више врста) која се продаје по Београду а и шире. Једноставно утврдити да ли се на то плаћа порез и сл. Такође проверити колико је новца завршило из Државне касе у изградњу Манастира и инфраструктуре око њега (путеви, конаци и сл.) и да ли је тај новац био легално одобрен или је на неки начин издвојен за такву употребу? Међутим, Иринеј је био и остао отац екуменизма код нас па су му таква и деца!
Petak 13.06.2014.09:21
Gdje su sad oni na portalu koji kažu: "To nije istina!" Istina je. Sve su to GOVNA VATIKANA U PRAVOSLAVNOM RUHU. "Naša" crkva je danas nešto kao ukrajinska unijatska, samo ezoterično, kako bi se najvne budale i dalje klele u Amfilohija, Kačavendicu i kompaniju. Sve sami vatikančići. Dolje crkva! Dolje isprostituisani predstavnici "hrišćanstva"!
Petak 13.06.2014.10:51
Није наше да контролишемо Владике. Владика Порфирије је био монах у старом дечанском братству-код Игумана Јустина у време 80тих када су многи Срби у далеком луку обилазили Свету Цркву. Тада су Срби и СПЦ на косову били изложени бесомучном прогону кроз безбедносне структуре, судове и органе управе, које су на КиМ биле у рукама Шиптара. Отимање земље у Самодрежи од Срба, Пантина, Ново Село Мађунско и много другог што нико још не пише, а ми који смо били сведоци памтимо.Е, сада када смо се почели дозивати памети не ваљају нам Владике. Треба мали брод СПЦ провести преко овог бурног времена, сачувати веру православну и народ и предати то све новим генерацијама. Пост и молитва је наше.
Petak 13.06.2014.11:15
Опростите, али Ваша тврдња да " Није наше да коментаришемо Владике." - једноставно није у духу правослвавља, већ чист клерикализам којимсе утврђује пут у погибао СПЦ, тј. у екуменизам. Народ у Цркви није бесловесна гомила и итекако има право да коментарише, критикује па богме и да остави епископе који одступају од Христа Богочовека коме би требали Народ да приводе, јер Владике су од Духа Светога за тај Народ и постављане да буду први хришћани у својим епархијама. Као такве их и Народ прихвата кроз АКСИОС на хиротонији истих - ако епископи окрену леђа Богу и Народу и помисле да су изнад Народа и самодовољни да би били епископи е онда је то чист клерикализам (римокатолицизам) у пракси.
Petak 13.06.2014.11:22
Владике екуменисти као што су нпр. Иринеј Буловић и Амфилохије Радовић, који су примили и знаке бискупског достојанства од Папе једноставно су издајници вере, свидело се то нама или не. У истом колу су и сви они који на овај или онај начин подржавају екуменизам (па и Порфирије, Андреј, Јероним и итд.) или својим неморалом смућују верене (Пахомије, Качавенда и сл.), а при томе не бивају осуђени, кажњени од Синода СПЦ! Једно је сигурно овај Трио Фантастикус (Порфирије, Андреј и Јероним) јесте дело Иринеја Буловића највећег клерикалисте и екуменисте код Срба, тако да Народ итекако има право да "коментарише" јер им ови угрожавају вечно спасење од греха и смрти! По делима њиховим познају се.
Petak 13.06.2014.11:46
ПРАВОСЛАВЉЕ НА УДАРУ ЕКУМЕНИЗМА http://www.youtube.com/watch?v=28iqK1MjvFw
Petak 13.06.2014.12:56
Stvarno kad čujem kad neuki ljudi pričaju o vjeri...sram da vas bude. Ja sam Srbin iz CG, ta sekta od tkz Crnogorske pravoslavne crkve se ne pita ni grama kod nas, a da nije Amfilohija kojeg vi tako silno napadate, već bi vatikan osvještao tkz CPC i dozvolio psima da se slade. I tako kada pričate o Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u CG i svim njemim svetinjama, Ostrogu slava mu i milost, Djurdjevim Stupovima, Svetoj Troici, Manastiru Morači i mnogim drugim svetinjama koje su uvijek bile oltar svim Srbima kroz vremena, pričajte sa počtovanjem jer kao da čitam neki hrvatski a ne patriotski Srpski portal !!!
Petak 13.06.2014.17:05
Разумем да као Србин из Ц.Г. имаш поштовање према Амфилохију, али он се много променио од млађих дана ! И он и Атанасије Ј. су написали у млађим данима изузетно вредну духовну литературу која има велику вредност у Православној литератури ! Али шта сада они раде ??? Зар није та иста Ц.Г. потписала Конкордат са Ватиканом ? А светиње у Ц.Г. нико није ни вређао, многи од нас су духовно " прогледали" у њима !! А ево ти у прилогу и мало слика о неким "епископима" - слика говори више од 1000 речи ! http://www.pravoslavljedanas.info/kdkd1.htm
Petak 13.06.2014.23:56
A slusaj, razumijem ja tebe, shvatam ja da on mozda licno nije svetac, kao i vecina popova i vadika, cast izuzecima, ali opet covjek brani svoje, brani crkvu, ne da je tudjinima, ne mozes nas sve u jedan ceger stavit kao narod, nismo svi isti, pritisak je veliki na srpski rod, u CG narocito, ali boricemo se, ko sto smo vazda to radili. Kad nam je vjera ostala za vrijeme turaka, ostace i sad pa navijek.
Subota 14.06.2014.19:25
Ово задње си право рекао! Иначе и мени је отац и корени са севера Ц.Г., тако да се разумемо. И не дам да нико вређа тај народ, власт у Ц.Г. је нешто друго, по вољи Запада.....
Petak 13.06.2014.13:35
Gadno se varaju svi oni koji misle da i zapadno od Drine i Une nema naših vjernih čuvara Srpske Pravoslavne Crkve.Ekumenizam koji širi Vatikan je obična prljavština,oni teže jedinstvu Crkava ali u okvirima Rimske kurije.Svako toliko se u medijima pipa puls naših vjernika i vrha Crkve,od jedinstvenog kalendara do ogovaranja Vladika i patrijarha.Nečitanje patrijarhove poslanice nedavno u Zagrebu je očiti primjer "griješnika" koji još žive u Zagrebu i pomalo se boje dolaska novog Vladike.U Ljubljani je rovovska borba pojedinih sveštenika za starješinstvom u bogatoj Ljubljanskoj parohiji,koju je prota Bošković pošteno očerupao.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)